Bushcraft activiteiten

Lepel snijden

Lepel snijden

Altijd al eens de basis willen leggen van houtbewerking en willen weten hoe je veilig met een mes om kunt gaan? Dan is deze workshop wat voor jou! In een halve dag ga jij zelf aan de slag met het maken van je eigen lepel. Dit doe je onder de begeleiding van onze instructeur, die jou de fijne kneepjes van het vak leert.
Boek lepel snijden als jouw avontuur!

Hakken en zagen

Hakken en zagen

Hoe ga je veilig met een bijl om en wanneer gebruik je nou een zaag? In deze workshop ga je dat allemaal ondervinden! Je leert hoe je op verschillende manieren, veilig, een bijl kunt gebruiken en wanneer je de bijl inwisselt voor een zaag. Na deze workshop weet jij net zo goed als een bever hoe je een boom het snelst om kan leggen.
Boek hakken en zagen als jouw avontuur!

Mok snijden

Mok snijden

Wil jij jouw mesvaardigheden verder uitbreiden en wil je leren hoe je een bijl anders kan gebruiken dan alleen om hout te splijten? Dan is deze workshop voor jou! In een halve dag ga jij zelf aan de slag met het maken van je eigen mok of Kuksa. Dit doe je onder de begeleiding van onze instructeur die jou de snij- en haktechnieken leert. Hierna is jouw band met de Kuksa niet meer te verbreken!
Boek mok snijden als jouw avontuur!

Vuur maken

Vuur maken

Met vuur spelen is iets wat we allemaal wel eens gedaan hebben, maar hoe doe je dat nou als je geen aansteker bij je hebt? Tijdens deze workshop ga je zelf aan de slag met het zoeken naar de juiste materialen en het opbouwen van een vuurplaats. Daarnaast leer je welk type vuur je voor welke situatie gebruikt. Dit alles onder begeleiding van onze instructeur.
Boek vuur maken als jouw avontuur!